phone: +385 95 396 1006 • email: info@samac.eu

  • Hrvatski
  • English
  • Fiber lasersko rezanje metala

  • CNC savijanje metala

  • TIG zavarivanje

  • Poliranje metala

Naše usluge

Ono što nas izdvaja je naš osobni pristup. Unatoč našem rastu, ostajemo predani njegovanju obiteljske atmosfere u kojoj se svaki član - bilo zaposlenik, klijent ili partner - osjeća cijenjeno i poštovano. Vjerujemo u odvajanje vremena za razumijevanje potreba naših klijenata, nudeći prilagođena rješenja s preciznom pažnjom na detalje.

DENER Fiber laser cutting machine

Fiber lasersko rezanje metala

Pregled usluge

Fiber lasersko rezanje je ključna usluga koja koristi naprednu tehnologiju Fiber laserskog rezanja za isporuku preciznih, čistih i brzih rezova u raznim metalima. Ova tehnologija izvrsno stvara složene dizajne na različitim materijalima, uključujući nehrđajući čelik, aluminij i mesing, što je čini idealnom za industrije koje zahtijevaju visoku preciznost, poput automobilske, zrakoplovne i elektroničke industrije. Korištenjem fokusiranog laserskog snopa, ova metoda smanjuje otpad i potrošnju energije, čime se povećava isplativost i ekološka održivost.

Detalji procesa

Proces Fiber laserskog rezanja uključuje nekoliko ključnih koraka:

  • Postavljanje materijala: Materijali se precizno postavljaju na stol za rezanje.
  • Programiranje: Uzorci rezanja se programiraju korištenjem naprednog softvera kako bi se osigurala točnost i minimiziralo rasipanje materijala.
  • Operacija rezanja: Laserski snop, generiran iz izvora laserskog svjetla u čvrstom stanju, usmjerava se kroz niz zrcala i fokusira na metal, topići i isparavajući materijal na kontroliran način.
  • Kontrola kvalitete: Svaki komad se pregledava kako bi se osiguralo da zadovoljava točne specifikacije klijenta, jamčeći visokokvalitetne rezultate.

Ovaj proces podržava rezanje materijala do 25 mm debljine za aluminij i nehrđajući čelik, te 30 mm za čelik, s točnošću, čineći ga pogodnim za složene umjetničke dizajne i robusne industrijske dijelove.

Prilagođene primjene

Fiber lasersko rezanje s naprednom tehnologijom nije ograničeno na standardne operacije. Nudi široke mogućnosti za prilagodbu, omogućujući klijentima da ožive jedinstvene dizajne i složene zahtjeve. Primjene uključuju:

  • Prilagođene panele i komponente: Savršeno za stvaranje prilagođenih arhitektonskih elemenata, automobilskih komponenti ili zrakoplovnih dijelova sa složenim, preciznim rezovima.
  • Umjetničke instalacije: Umjetnici i dizajneri mogu koristiti ovu tehnologiju za stvaranje složenih metalnih umjetničkih djela i dekorativnih panela.
  • Prototipiranje: Idealno za razvoj prototipova u procesima istraživanja i razvoja, omogućujući brzu iteraciju i testiranje.

Ova usluga nudi kombinaciju brzine, preciznosti i fleksibilnosti, omogućujući nam da zadovoljimo širok spektar industrija i potreba pojedinačnih klijenata, od pojedinačnih prilagođenih komada do velikih serija proizvodnje. Iskorištavanjem mogućnosti Fiber lasera, pružamo uslugu koja ne samo da zadovoljava, već i nadmašuje očekivanja naših klijenata u pogledu kvalitete i učinkovitosti.

CNC savijanje metala

Pregled usluge

CNC savijanje je precizna usluga oblikovanja metala koja koristi robusnu CNC prešu za savijanje. Ova usluga je ključna za stvaranje točnih savijanja u raznim metalima, prilagođenih specifikacijama za industrije uključujući građevinarstvo, automobilsku industriju i proizvodnju. CNC tehnologija osigurava da je svaki savijanje izvedeno s iznimnom preciznošću i ponovljivošću, poboljšavajući i strukturni integritet i estetski izgled gotovih proizvoda.

Detalji procesa

Proces CNC savijanja uključuje detaljne korake kako bi se osigurali visokokvalitetni rezultati:

  • Postavljanje materijala: Metali su sigurno postavljeni na prešu za savijanje.
  • Programiranje: CNC stroj je programiran s preciznim uputama za savijanje kako bi se osiguralo da je svaki kut savršeno repliciran, posebno kritično za složene konfiguracije.
  • Operacija savijanja: Hidraulički pritisak se primjenjuje kroz prešu za savijanje kako bi se metal oblikovao u željeni oblik bez ugrožavanja integriteta materijala.
  • Kontrola kvalitete: Inspekcije nakon savijanja potvrđuju da su ispunjene sve specifikacije, s prilagodbama koje se po potrebi vrše kako bi se osigurala savršenost.

Ovaj proces može obraditi limove do 3 metra duljine i 6 mm debljine, pružajući fleksibilnost i učinkovitost za širok raspon primjena.

Prilagođene primjene

CNC savijanje je vrlo prilagodljivo, podržavajući potrebe prilagođene proizvodnje u raznim sektorima:

  • Arhitektonski elementi: Prilagođene komponente za zgrade kao što su obloge po mjeri ili složeni elementi fasade.
  • Automobilski dijelovi: Precizno savijanje za komponente kao što su nosači, okviri i kućišta u vozilima.
  • Namještaj i oprema: Prilagođeni metalni namještaj i dekorativni dijelovi s jedinstvenim savijanjima i oblinama.

CNC tehnologija pruža potrebnu preciznost za funkcionalne i estetske dijelove, osiguravajući da svaki komad ne samo da savršeno odgovara, već i značajno doprinosi ukupnom dizajnu projekta.

TIG zavarivanje

Pregled usluge

TIG zavarivanje je sofisticirana usluga zavarivanja koja pruža visokokvalitetne, izdržljive zavare za metale poput nehrđajućeg čelika i čelika. Ova usluga je ključna za primjene koje zahtijevaju čvrste, vizualno privlačne zavare u industrijama poput zrakoplovstva, automobilske industrije i umjetničke obrade metala.

Detalji procesa

Proces TIG zavarivanja uključuje:

  • Priprema: Metali se čiste i pripremaju kako bi se osiguralo da površine budu bez onečišćenja koja bi mogla utjecati na kvalitetu zavara.
  • Operacija zavarivanja: TIG zavarivači precizno kontroliraju toplinu i luk, omogućujući duboku penetraciju i čvrste zavare s minimalnim izobličenjem.
  • Inspekcija i završna obrada: Svaki zavar se pregledava radi integriteta i izgleda; dodatna završna obrada može se primijeniti kako bi se postigla željena kvaliteta površine.

TIG zavarivači su poznati po svojoj pouzdanosti i preciznosti, što ih čini idealnim za osjetljive i robusne zadatke zavarivanja.

Prilagođene primjene

TIG zavarivanje izvrsno je za prilagođene primjene kao što su:

  • Prilagođena izrada: Stvaranje komponenata po mjeri za strojeve, vozila ili drugu opremu.
  • Popravci: Visokokvalitetni popravci na kritičnoj opremi, vraćajući funkcionalnost s besprijekornim rezultatima.
  • Umjetnička djela: Metalne skulpture i umjetnička djela gdje su estetika i strukturalni integritet jednako važni.

Uz naprednu kontrolu nad procesom zavarivanja, TIG zavarivanje omogućuje prilagođena rješenja koja zadovoljavaju stroge standarde čvrstoće i izgleda.

Poliranje metala

Pregled usluge

Poliranje metala je ključni završni proces koji poboljšava estetski izgled i funkcionalnu kvalitetu metalnih proizvoda. Uklanjanjem nesavršenosti i stvaranjem glatke, reflektirajuće površine, poliranje ne samo da poboljšava izgled metala, već i povećava njihovu otpornost na koroziju i habanje. Ova usluga je neophodna u industrijama poput automobilske, zrakoplovne i dekorativne obrade metala, gdje su izgled i trajnost od najveće važnosti.

Detalji procesa

Proces poliranja metala uključuje nekoliko faza, od kojih je svaka dizajnirana za postupno poboljšanje kvalitete površine metala:

  • Priprema površine: Početno čišćenje i izglađivanje metala kako bi se uklonile nečistoće s površine i pripremilo ga za finiji rad.
  • Grubo poliranje: Korištenje grubljih brusnih sredstava za uklanjanje dubljih nesavršenosti i izravnavanje površine metala.
  • Fino poliranje: Primjena finijih abraziva za rafiniranje površine, poboljšavajući njenu glatkoću i pripremajući je za završni sjaj.
  • Poliranje: Završna faza u kojoj se koriste kotači za poliranje i finiji spojevi za postizanje visokog sjaja ili ogledalnog završetka.

Različiti materijali i oblici mogu zahtijevati specifične tehnike, poput mehaničkog ili kemijskog poliranja, kako bi se postigli željeni rezultati bez oštećenja materijala.

Prilagođene primjene

Poliranje metala prilagođava se širokom rasponu primjena, ovisno o specifičnim zahtjevima projekta:

  • Dekorativni predmeti: Poboljšanje vizualne privlačnosti predmeta koji trebaju istaknuti, kao što su skulpture, prilagođeni namještaj ili arhitektonski detalji.
  • Funkcionalne komponente: Poboljšanje performansi i trajnosti dijelova koji se koriste u strojevima, automobilskim komponentama ili medicinskim uređajima smanjenjem hrapavosti površine što smanjuje habanje.
  • Restauracijski projekti: Obnova vintage ili korodiranih predmeta do njihovog izvornog sjaja, često viđena u restauraciji automobila ili antikne metalne obrade.

S naprednom opremom i vještim tehničarima, osiguravamo da je svaki posao poliranja izveden prema najvišim standardima, zadovoljavajući estetske i tehničke zahtjeve naših klijenata.

Imate li projekt na umu?

Ne oklijevajte reći